2018 legszebb karácsonyfája

Meglepően sok nevezés érkezett a versenyre, de nem ez lepett meg minket, hanem, hogy mennyire fantasztikus karácsonyfákat készítettek a nevezők!Úgyhogy legelőször is mindenkinek gratulálunk, aki képet küldött be, és köszönjük, hogy láthattuk ezeket a csodás fákat. A legszebbeket most közzé is tesszük. Fogadjátok őket szeretettel!

A 2018-as Dekortrend Karácsonyfa Szépségverseny legszebb fája

A legszebb fa díját Hada Lászlóné 240 cm-es Green Fantasy műfenyőjéből készített karácsonyfája kapta meg. A zsűri egyhangúlag, magas fölénnyel szavazta meg ezt a fát fődíjasnak. Kellemes színek, gazdag díszítés tökéletes összhangban. Igazi, álombeli vagy filmbe illő karácsonyfa. Gratulálunk!

A zsűri különdíját Antal Erika fája nyerte a szavazatok alapján. Ez egy 2018-as Nordmann Supreme műfenyő, ízlésesen, kevés színnel, de sok dísszel dekorálva. Nagyon szépen egyensúlyban vannak a díszek egymással és a fényekkel. Meghitt és megnyugtató az összhatása, pont, amilyennek lennie kell egy karácsonyfának.

Még több gyönyörű karácsonyfa

A többi nevezésből még kilenc fát szeretnénk megmutatni, amikről azt gondoljuk, hogy igazán jól sikerültek, és sajnáljuk, hogy nem lehet mindenki fődíjas.

Gyönyörködjünk bennük, lessünk el ötleteket, vegyünk át megoldásokat, gondoljuk tovább őket, és 2019-ben csináljunk egy még nagyobb Karácsonyfa Szépségversenyt!

Köszönjük a részvételt és a lélegzetelállító karácsonyfákat!

A Dekortrend csapata

DekorTrend Karácsonyfa Szépségverseny 2018

Keressük a legszebb műfenyőből készített karácsonyfát!

A tiétek a legszebb karácsonyfa? Majd meglátjuk! Ha idén DekorTrend műfenyőt állítotok, akkor érdemes lefotózni és elküldeni nekünk. A legszebb fa tulajdonosa díjat is kap, méghozzá egy HAVANA négyszemélyes felfújható masszázsmedence.

Szabályok:

 • A fotó mérete 4 MB alatt legyen.
 • Mutassa a karácsonyfa legszebb oldalát. Jól látszódjon rajta a díszítés, a fények, és maga a fa is.
 • A karácsonyfa DekorTrend műfenyőből készüljön.
 • A fotókat a blog@dekortrend.hu email címre küldd el.
 • Az e-mailben szerepeljen a neved és telefonszámod, amin elérhetünk.
 • A fotó beküldésével hozzájárulsz, hogy a fotódat (név és forrás megjelölése nélkül) promóciós célokra felhasználhassuk, függetlenül attól, hogy nyertél-e vagy sem. A képeket kizárólag arra használjuk majd, hogy vásárlóinknak megmutassuk, milyen egy adott fa feldíszítve.
 • A DekorTrend fenntartja a jogot, hogy a pályázatból bármelyik fotót indoklás nélkül kizárja, ha úgy ítéli meg, hogy a pályázati feltételeknek nem felel meg.
 • A nyertest e-mailben vagy telefonon értesítjük, a díj átadásáról fotót készítünk, és azt közzétesszük a DekorTrend Facebook oldalán. A díj átvételének feltétele, hogy a legszebb műfenyő tulajdonosa ehhez hozzájárul.
 • Nem feltétel, hogy a fát idén kellett vásárolni, de a fa beazonosításához kérhetünk vásárlást igazoló számlát vagy blokkot, esetleg további fotókat, hiszen a győztes csak DekorTrend-es karácsonyfa lehet.
 • A pályázatban nem vehetnek részt az Aqualing Kft. (amihez a DekorTrend márka is tartozik) dolgozói és hozzátartozóik.
 • A legszebb fotót január 14-én választjuk ki, és azon a héten tesszük közzé a Facebook oldalunkon, és itt a DekorTrend blogon.

A fotók beküldésének a határideje: 2019. január 13., 23:59

2018 néhány eddigi nevezője (nem válogatott)

Díjak:

 • A legszebbnek választott karácsonyfa készítője egy Havana felfújható masszázskádat vehet majd át.
 • A zsűri lehet, hogy kiválaszt majd egy különdíjas karácsonyfát is, amit DekorTrend fényfüzérrel fog jutalmazni. (Ez a beérkezett fotók számától és minőségétől függ.)

Kiválasztási folyamat:

 • A fotókat a DekorTrend dolgozóiból és vezetőiből álló szakmai zsűri fogja elbírálni. A zsűri minden tagja évek óta foglalkozik műfenyőkkel, jártasak azok összeállításában és dekorálásában.
 • A beérkezett fotókat először megszavaztatjuk a zsűri tagjaival. Ezt követően egy szakmai vita keretében döntjük el, hogy a három legtöbb szavazatot kapott fotóból melyiket tarjuk a legszebbnek.
 • A kiválasztási folyamat teljesen anonim, a pályázó neve és személye nem tudja befolyásolni a döntést.
2017 legszebb karácsonyfái
2017 legszebb karácsonyfái

9 tuti tipp, hogy a Te fád legyen a befutó!

 1. Érdemes a fát kivilágítva fotózni.
 2. Érdemes a telefont, tabletet vagy fényképezőgépet rögzíteni, letenni valamire vagy kitámasztani, hogy a kép ne mozduljon be.
 3. Ne használj vakut, mert az elnyomja a karácsonyfa fényeit.
 4. Senki ne látszódjon a képen (tükröződve se), csak a karácsonyfa.
 5. A fa körül rakj el mindent, ami nem kapcsolódik a karácsonyhoz vagy lehetetlenné teszi, hogy a fotót később felhasználhassuk (pl. személyes holmik, márkajelzések, stb).
 6. A fotó minőségére vonatkozóan nincs megkötés, de két hasonlóan szép fa között dönthet a kép minősége.
 7. A műfenyő ágait és ágacskáit szépen ki kell hajtogatni, hogy az összképe és sziluettje tökéletes legyen.
 8. Érdemes játszani a fényekkel, kipróbálni több szín keverékét, két különböző típusú és formájú fényfüzért kombinálni, vagy mást tenni a törzshöz közel, mint kívülre.
 9. Általában szebbek, trendibbek azok a fák, amik nincsenek túldíszítve vagy a színvilága 1-2 színre korlátozódik.

Szánd rá az időd, hogy tényleg szép karácsonyfád legyen, és jó fotót küldj róla, mert idén igazán megéri a fáradtságot. Díszítésre és fotózásra fel!

Ünnepi nyitva tartás a DekorTrendnél

A webáruházban már nem fogadunk rendeléseket karácsonyi kiszállítással!

Fontos! Itt mindent megtudhattok boltjaink és webáruházunk év végi nyitva tartásáról, valamint a rendelési és szállítási határidőkről.

Vásárlás előtt mindig tájékozódjatok üzleteink nyitva tartásáról, és ha konkrét terméket kerestek, akkor az árukészletről is. A boltok telefonszámain kívül az info@dekortrend.hu email címen is tudtok érdeklődni.

A karácsonyi vásárlási időszakban boltjaink minden évben túlterheltek. Ezúton is türelmeteket kérjük, és kellemes vásárlást kívánunk!

DEKORTREND WEBÁRUHÁZ

Webáruházunk már nem fogad rendeléseket karácsonyi kiszállítással. A dekortrend.hu oldalon leadott rendeléseket már csak január közepén szállítjuk ki.

Üzleteink továbbra is szeretettel várnak titeket, egészen december 22-ig. Minden nap 9-17 óra között.

DECEMBER 22, utolsó nyitva tartási nap a boltjainkban

Ezen a napon minden üzletünk nyitva van még 9:00-17:00-ig.

JANUÁR 15, első nyitva tartási nap

2019-ben a boltjaink várhatóan január 14-én nyitnak ki újra. Webáruházunk 24/7 elérhető és a fenti kiszállítási feltételekkel folyamatosan fogadja a rendeléseket. Januárban az online rendelések kiszállítását előre láthatóan január 21-én kezdjük meg.

Változás esetén cikkünket frissítjük! A változás jogát fenntartjuk!

>>> Tovább a dekortrend.hu webáruházba!

Nagy műfenyő határozó

A műfenyők növekvő népszerűségének legfőbb oka, hogy a technológia fejlődésének köszönhetően ma már szuperélethű fákat tudnak gyártani. A műfenyőknek számos további előnye van az igazi fákkal szemben, amik közül a legjobb, hogy nem dobjuk ki januárban a drága pénzen vett dekorációt.

Sok üzlet árul műfenyőket, de a legnagyobb kínálattal a DekorTrend rendelkezik. Ezzel a blogposzttal szeretnénk segíteni, hogy átlásd a kínálatot, és megtaláld a számodra legmegfelelőbb karácsonyfát!

SLÁGERFÁK:

A legnépszerűbb fenyőknek két típusa van: a legolcsóbb és a legszebb. A legolcsóbb terméket (Christmas Top, Nordmann King) érthetően azért veszik sokan, mert kevés pénzből megoldották a karácsonyfa-kérdést. Ezek a fák kevésbé kidolgozottak, de feldíszítve szépek tudnak lenni és a karácsonyfa amúgy is csak szimbólum.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni fára

LEGSZEBB FÁK:

A szépség a műfenyőknél is szubjektív, de az élethű, idealizált összképet nyújtó fák közül a Polystar és a Nordic Star a kelendőbbek. Mindkettő szépen kidolgozott fa, ennél fogva az áruk is magasabb.

2018-as újdonságként mutatjuk be a Swiss Premium és a Carpathian műfenyőket, amik kidolgozottságukban és lombozatban a legélethűbb fák a piacon (lásd a kevert levelű fenyőknél).

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akiknek a karácsonyfa szépsége a legfontosabb

Legszebb DekorTrend műfenyők: Nordic Star, Evergreen, Polystar
Legszebb DekorTrend Műfenyők: Polystar, Nordic Star, Evergreen

MINIFENYŐK:

A 100 cm alatti fákat nevezzük minifenyőknek. Ezek között találunk egyszerűbbet, díszíthetőt vagy eleve díszekkel kaphatót. Helytakarékosságuk és olcsó áruk miatt kedvelik. 2018-as újdonság a Lighting Kid, ami egy élethű, 40 LED-el előre feldíszített minifenyő.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: Akik kisebb helyiségekbe is szeretnének jelképes fát állítani

2D LEVELŰ MŰFENYŐK:

Az elnevezés olyan ágakat jelent, amik apró szalagszerű lapokból állnak. Az élethű hatást dús lombozattal és a különféle színezésekkel éri el. A legmenőbb 2D-s levelű fa a Nordmann King. Érdekesség, hogy a Green Fantasy Deluxe például új hajtás imitációkat is tartalmaz, amitől friss, üde fenyő hatását kelti.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: Akik szeretnék több évre megoldani a karácsonyfa-kérdést, kedvező áron

Nagy műfenyő határozó - 2D műfenyő
A 2D-s műfenyők levelei apró szalagszerű lapocskákból állnak.

DESIGN FENYŐK:

A műfenyőknek ez a különleges kategóriája az extravagáns igényeket elégítik ki. Elsősorban dekorációként vásárolják kirakatokba, előterekbe, de meglepően sokan viszik magánlakásba is. Arany, rózsaszín, fekete, viola és fehér verziójuk létezik, amik igencsak más hangulatot adnak egy helyiségnek, a szokásos zöld fákhoz képest. 2018-as újdonság, a Silverwhite, ami fehér és ezüst levelek keverésével éri el jégszikrázó hatását. A design műfenyők általában 2D-s levéllel készülnek, kivétel a White Angel, aminek műhóval borított “tű” levelei vannak.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akik különleges fát keresnek

műfenyő határozó - design fenyők

3D LEVELŰ MŰFENYŐK:

Ezeknek a fenyőknek az ágain térbeli tűlevelek vannak, amik tökéletesen utánozzák valódi társaikat. Jól néznek ki, viszont dekorálásuk sokkal több ügyességet igényel, hogy a végső összkép tökéletes legyen. Legnépszerűbb képviselője az Evergreen.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akik szeretnek kreatívan dekorálni és tökéletes összképre törekednek.

3 dimenziós tűlevelek: élethű kinézet és tapintás

KEVERT LEVELŰ MŰFENYŐK:

A műfenyőknek ez a legnagyobb családja, és itt találjuk a legszebb fákat is. Ennek oka, hogy azok a fák, amik a fenti ágtípusokból többfélét is tartalmaznak, összhatásukban valósághűbbek és dúsabbak, formára szabályosabbak.
Legszebb közülük a Canadian classic, a Spectrum, a Carpathian és a Swiss Premium, amik tökéletesen keverik a 2D-s, a 3D-s és a tűleveles ágakat. Van emellett aranyozott tűlevelű, havas fenyő és fagyallal vagy tobozzal díszített fenyőfa is.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akik a legjobb ár/érték arányú fákat keresik a piacon

MŰFENYŐK FELÁLLÍTÁSA:

Kétféle szerkezet létezik, az egyik a pántos ágú fa, a másik a beakasztós ágú fa. A pántos ágkonstrukció tulajdonképpen egy esernyőszerűen összecsukott fa, amit csak ki kell nyitni, majd egymásba illeszteni. Ennél fogva fizikailag kevesebb ág fér el a törzsön, így ezek a fák kevésbé sűrűek.

A beakasztós ágú fenyőknél minden ágat egyesével kell felakasztani a törzsre. A nagyobb ágakat alulra, a kisebbeket feljebb. Ezt színkódok jelöli a törzsön és az ágakon is, nem lehet elrontani. Célszerű minden ágat először kipakolni a dobozból és csoportosítani a földön. Így már a méretükből adódóan is látni fogod, hogy melyik kerül melyik fölé a törzsön.

Egy 180 cm-es beakasztós ágú fa összeállítása 1 embernek kb. 40-60 perc.

A szép műfenyő egyik titka, hogy minden ágon, minden kisebb ágacskát ki kell hajtogatni. Ha minden ágacska más irányba néz, szép dús lesz a fenyőnk összképe. Ez időigényes munka, de többen is csinálhatjátok egyszerre. Ha minden ágat és ágacskát szépen elrendezgettél, hogy rendesen takarják a törzset, akkor jöhetnek a fényfüzérek, majd a díszek, és így lesz a karácsonyfád tökéletes.

Nézd meg videónkat, a beakasztós ás pántos ágú műfenyők összeállításáról:

Karácsonyi fények – így tervezz!

Semmi sem határozza meg annyira a karácsony hangulatát, mint a fények. Akár téli csodaországban, akár visszafogott dekorációban gondolkodsz, a megfelelő világítás nélkülözhetetlen az ünnepekhez. Ez az útmutató végigvezet a különböző világítási stílusok és színek kavalkádján, hogy biztosan megtaláld a neked valót.

Kültéri dekorációs ötletek

Kültérre általában a hideg fehér fényeket ajánlják, ezek fénye kékes-fehéres, de szerintünk a meleg fehér is ugyanolyan jól mutat a házon, növényeken, kerítésen, vagy akár a teraszkorláton. A DekorTrend toldható világítási rendszert úgy terveztük meg, hogy az egyes fényeket könnyen összekapcsolhasd és akár 20 fényfüzért, fényhálót is csatlakoztathass egymáshoz.

Meleg fehér és hideg fehér színárnyalatok kültéri díszitéskor

A kültéri karácsonyi dekoráció akkor igazán szép, ha egységes és átgondolt. Sokan szeretik csak a ház vagy a kert egy-egy részét díszíteni, természetesen ennek is van hangulata, de ebben az esetben is a kulcs az alapos megfontolás. Ha hagyományos izzós dekorációt választasz, akkor az égők (a külső hőmérséklet miatt különösen) gyakran égnek ki, míg a legújabb LED technológia már erős és élénk színeket kínál neked. Egy LED izzó élettartama akár 500-szor több, mint a hagyományos égőké, a fogyasztása pedig a töredéke.

A Kontakt LED fényfüzért (akár hideg, akár meleg fehér színben) főként fákra, fenyőfákra ajánljuk neked. Ilyen füzérrel körbetekerheted a fák törzsét, vagy a kertben álló fenyőfát is dekorálhatod vele. A LED fénye még a hóval fedett ágakon is átsejlik majd.

A jégcsapfüzérek felhasználása sokféle lehet, általában az ereszek alá, vagy tetőtéri ablakokra ajánljuk. Ha az ablakokat díszíted karácsonyi jégcsapfénnyel, akkor diszkréten világít majd be éjszaka a fény a szobádba.

A LED fényhálókat házfalakon, nagyobb területeken vagy akár bokrokon tudod használni. Hálós szerkezete miatt gyorsan fedhetsz le vele nagy területeket. Kifejezetten szépen mutat növényeken, vagy akár a terasz fedésén, nagyobb füves részeken.

Az egyes fényfüzérek, világítások összeszereléséhez találsz nálunk összekötő elemeket is!

Szerelési tippek és tárolás
Ha már elkezdted tervezni a karácsonyi házdekorációdat, akkor egy dolgot ne felejts el: a felszerelés időigényes, bár minden munkát megér 🙂

Nulladik lépésként döntsd el, hogy milyen színű dekorációt szeretnél. Sokan döntenek úgy, hogy a házat meleg, míg a kertet hideg fehér fényekkel díszítik, vagy egységesen színeket alkalmaznak.

1. Legelőször mérd meg a dekorálandó felületeket. 

2. Ha az ajtókra, ablakokra más-más formájú fényt tervezel, akkor ezek méretéből indulj ki a számolásnál. 

3. Az ablakok, ajtók közötti távolságokat töltsd ki pl. jégcsapfüzérrel, számolj a különböző hosszúságú termékekkel.

4. Vedd számba azokat a felületeket, amiket füzérrel szeretnél dekorálni (teraszkorlát, fák stb.).

5. A fák és a korlátok, oszlopok esetében a magasság, vagy hosszt legalább 5-8 szorzóval kell számolnod, attól függően, milyen sűrűn szeretnéd körbetekerni a fényfüzért.

6. A kültéri fenyőfákhoz pedig a magasság 8-10-szeresével számolj, persze itt is függ a hossz a fa terjedelmétől.

Ha szeretnéd különlegessé tenni a karácsonyi fénydekorációdat, akkor az egyes részekhez szerelhetsz időzítő kapcsolót, így különböző ritmusban villannak majd fel a házad és kerted fényei.

Fontos információ, hogy a DekorTrend toldható világításai nem alkalmasak beltéri dekorációra, mivel ezeket kifejezetten kültérre terveztük, így a kábelek kifejezetten vastagok.

Toldható világítási rendszerek tárolása
Az ünnepek után száraz helyen tárold a karácsonyi fényeket. Ha leszereléskor nedves, nyirkos, akkor először szárítsd ki, majd így tedd el.

Biztonság

Ne terheld túl az elektromos hálózatot, jellemzően 500 LED összefűzése biztonságos aljzatonként. Amikor több elemet toldasz egybe, vedd figyelembe a gyártói utasításokat és ne lépd túl az ajánlott mennyiségeket. Soha ne csatlakoztass különböző típusú fényeket egymáshoz.

Minden karácsonyi fényt besoroltunk használatuk szerint: vannak kizárólag kültérre javasolt fényeink (ezeket nevezzük toldható világítási rendszereknek), vannak kül- és beltérre egyaránt használható fénydekorációink, illetve kizárólag beltéri használatra alkalmasak. A kültérre minősített fények ellenállnak a téli időjárásnak, kültéri konnektort használva biztonságos csatlakozást jelentenek.

Biztonsági figyelmeztetés: kültérre kizárólag azokat a fényeket használd, amin az IP44 jelzés található.

DekorTrend toldható világítási rendszerek
DekorTrend toldható világítási rendszerek

 

 

 

 

Így válassz tökéletes műfenyőt!

Ma már sok helyen vásárolhatsz műfenyőt, így még nehezebb megtalálnod a legjobb fát családod számára. Ez az útmutató segít, hogy biztosan a számodra megfelelő fát válaszd, olyan karácsonyfát, ami évekig díszíti majd otthonod a legfontosabb ünnepen.

Mielőtt műkarácsonyfát vásárolsz, el kell döntened, hol szeretnéd felállítani a karácsonyfád:

Melyik szobában lesz a fa?
A nappaliban vagy esetleg egy kisebb helyiségbe tervezed a karácsonyfát?
A sarokba kerül, vagy központi helyet kap?
Ajtó vagy fal előtt lesz a helye?

1. Találd meg az igazi műfenyőt!

Ha meghatároztad, hogy pontosan hova kerül a műfenyő, jó, ha leméred a kiszemelt helyet, hogy milyen széles fát választhatsz. A magasságról se felejtkezz meg!

hogyan-válassz-műfenyőt
DekorTrend Műfenyők

Ha ez megvan, akkor a fa legfontosabb paramétereit már tudod. Ha azt szeretnéd, hogy plafonig érő fád legyen, akkor is érdemes egy 20-30 cm-rel kisebbet választanod mint a teljes magasság, hiszen nem mutat jól, ha a fa épp a plafonig ér. És így biztosan lesz hely a csúcsdísznek is.

Például, ha egy szabványos 2,7 méter belmagasságú lakásban laksz és szinte plafonig érő fát szeretnél, akkor egy 240 cm-es műfenyő a legjobb választás. Ez lehetővé teszi, hogy legyen egy kis játéktér, kényelmesen elférjen a csúcsdísz és a szoba ne legyen túlzsúfolt.

A fa szélessége is legalább olyan fontos, mint a magassága. Ha kicsi a helyiség, akkor egy nagyon terebélyes műfenyő agyonnyomja a teret, optikailag zsugorítja azt.

A könnyebb döntés érdekében minden műfenyőinket szélesség szerint is jelöljük az alábbi ábrákkal:

Egy igazán terebélyes fát (pl. Evergreen Műfenyő) csak nagyobb térbe ajánlunk, így lesz igazán dísze lesz a lakásodnak.

A keskeny fák, pl. a  Silk Pine, sarokba, vagy kis alapterületű helyiségbe illenek igazán.

Az átlagos szélességű fákat (pl. Green Flame) szinte bárhol elhelyezheted. Ezek mehetnek fal elé, ajtó elé, de akár egy nagyobb tér középpontjában is látványosak.

A másik kulcs, hogy megbizonyosodj arról, hogy a fa úgy néz ki, ahogyan egy természetes fa. Ha a formája ceruzára hasonlít, túl keskeny, túl “sovány”, nem a klasszikus lefelé terjedő formájú, akkor az feldíszítve sem lesz igazán szép. Ha nagyon kevés a helyed, akkor érdemes inkább egy alacsonyabb fát választanod, ezzel a szélessége is csökken, viszont a látványból nem veszítesz.

2. Határozd meg, mennyi ideig szeretnéd a műfenyőt használni!

A műfenyő egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell évről-évre foglalkodnod a fenyőfa kiválasztásával, cipelésével, faragásával.

Ha csak egy-két-három évre akarsz fát választani, akkor egy átlagos minőségű műfenyő is jó választás, ha hosszú távra (5+ év) tervezel, akkor érdemes egy prémium minőségű karácsonyfát vásárolnod.

A fa minőségét legkönnyebben az árával tudod meghatározni. Az alacsonyabb árú fákat 4-5, míg a magasabb értékű műfenyőinket 10 év feletti élettartamra készítjük. Egy exkluzív minőségű fa 10+ évig lesz otthonod dísze, így ezek ára is hamar megtérül.

A színvonal egyik legfontosabb fokmérője az ágak száma. Ha egy átlagos, 180 cm-es fát veszel viszonyításként, akkor a DekorTrend kínálatában találsz 584 és 1044 ágú fát is ebben a méretben. Az első, a Pink műfenyő egy ritkább ágú, olcsóbb fa, míg a Nordic Star talán a legdúsabb műfenyő a kínálatunkban.

Persze ez nem ennyire egyszerű 🙂

Az ágak számát az alapján tervezzük, hogy milyen fajtájú a műkarácsonyfa levele, illetve a formája, valamint díszítési szokásonként is más-más ágsűrűség lehet szükséges.

Ha a tűlevelű fákat kedveled, akkor abban a kategóriában érdemes összehasonlítanod az ágak számát, mivel ez a klasszikusan hosszú levelű fenyő nem igényel annyi ágat, mint egy lucfenyőt imitáló társa.

A másik kérdés a díszítési szokásaid. Ha kevés dísszel képzeled el a karácsonyfádat, akkor egy nagyobb ágszámú fát ajánlunk, míg ha sok-sok színes díszt, szalagot, girlandot szeretnél a fádra, akkor egy kisebb ágszámút érdemes választanod.

Ha interneten vásárolsz fát, akkor a legfontosabb, hogy nagyíts bele a képbe, hogy közelről lásd a műfenyőt. Ha egy képen látod a fa közepét, törzsét, akkor biztos lehetsz benne, hogy az egy gyengébb minőségű fa.

Emellett meghatározó a műfenyő lába is. A prémium fáinkat erős fémlábbal szereljük. Egy erős talp biztosítja, hogy a karácsonyfa nem dől meg, nem hajol el, a padló védelme érdekében pedig műanyaggal vonjuk be a fémlábak végét.

Végül, van még egy kérdés a minőség kapcsán: ez az ágkonstrukció. Egy fa akkor igazán dús, ha beakasztós ágkonstrukcióval rendelkezik, mert így a pántok nem vesznek el helyet a fa törzsén. A pántos ágkonstrukciójú fák kevesebb ágat is jelentenek, mert ebben az esetben a fa tárolásakor csak fel kell “csapnod” az ágakat és dobozba raknod. A beakasztós ágkonstrukcióval több a munka, de megéri 🙂 Sőt, néhány év gyakorlattal már tizen perc alatt készen vagy a fa felállításával!

3. Ismerd meg a különböző levéltípusokat!

Hogyan néz ki a műfenyő levele? Legtöbben ez alapján döntenek! Alapvetően 4-féle műfenyőt találsz az üzletekben:

 • 2D
 • 3D
 • tűlevelű
 • kevert levéltípus

Fontos! Bármilyen fa is tetszik meg, ha interneten vásárolsz, akkor zoomolj, közelíts rá a képre, hogy jól lásd a fenyő levelének a típusát, a fa részleteit, a minőségét.

 

2D levéltípus

A műfenyőket négy csoportba soroljuk, a 2D elnevezést azokra a műfenyőkre alkalmazzuk, amelynek tűlevelei két dimenziósak, leginkább kis lapocskákra hasonlítanak. Ezek a fák az olcsóbb árkategóriába tartoznak.

 

3D levéltípus

Gondolj egy élő fenyőre! A levelei kis háromszög keresztmetszetűek, ezt a természet által létrehozott formát másolja le a 3D tűlevél. A 3 dimenziós levélkonstrukciójú műfenyők élethűbbek, dekoratívabbak 2 dimenziós társaiknál.

 

Tűlevél

A tűlevelű műfenyők levelei hosszúak, vékonyak, az erdei fenyő leveleire hasonlítanak.

 

 

 

Kevert levéltípus

A kevert levéltípus azokra a fenyőkre jellemző, amelynek ágai 2D és 3D és esetleg tűleveleket is tartalmaznak. A kevert ágkonstrukciós műfenyők általában dúsak, tömörek.

 

 

Jó vásárlást kívánunk! Itt meg is nézheted a teljes kínálatunk. DekorTrend műfenyők

Tanácsok kültéri dekor világításhoz

A kültéri világítások egyre népszerűbbek, és már nem csak karácsonykor. A LED-es fényfüzérek elterjedésével ma már nem kell hatalmas villanyszámláktól félve elvetnünk a dekorálási ötleteinket. A toldható világítási rendszerek pedig tovább könnyítik a díszítési munkákat. Íme, a legfontosabb tudnivalók a kültéri világítási rendszerekről.

Milyen fények léteznek?

A kültéri fényeket két nagy csoportba sorolhatjuk:

 1. Toldható: Egy betáplálással akár 60 m jégcsapfüzér is kialakítható egy eresz vagy kerítés mentén. Az egyes világítások egymással kompatibilis csatlakozókkal rendelkeznek, ezért számtalan felhasználásra alkalmasak. Többféle verziójuk létezik:
 • Egyenes füzér: fák, korlátok, fenyők, tuják, élek/kontúrok dekorálására
 • Jégcsap füzér: eresz vagy orom díszítésére
 • Fényfüggönyök ablakokba, falfelületekre, oszlopokra
 • Fényhálók korlátok, dús fenyők, vastag oszlopok, falfelületek díszítésére
DekorTrend meleg fehér fényfüggöny és fényfüzér kombináció
DekorTrend meleg fehér fényfüggöny és fényfüzér kombináció
 1. Nem toldható: egy betáplálással egy db világítás hozható létre. Itt figyelni kell a dekorálandó fa, fenyő, bokor nagyságára (fényfüzér hosszának megválasztásához), a falfelület vagy egyéb épületelem méretére.

Fontos a helyes kábelszín megválasztása. Világos felületeket, ablakokat fehér vagy átlátszó kábeles fényekkel dekoráljunk. Fenyőket, fákat, sötét homlokzatokat, ereszdeszkázatot fekete vagy zöld kábeles füzérekkel érdemes dekorálni.

A toldható világítási rendszerekkel egyetlen betápról akár 60 méternyi fényfüzért is fénybe boríthatsz

A LED-ek színhőmérséklete alapján megkülönböztetünk hideg vagy meleg színeket. Ez a fehér LED-ek esetében is igaz. Hideg fehér vagy kék fényekkel télies hatású dekorációt tudunk létrehozni, míg a hagyományos izzó fényhatására emlékeztető meleg fehér LED-ekkel barátságosabb hangulatot tudunk teremteni. Színes fényfüzérekkel pedig klasszikus karácsonyi hangulat érhető el.

Tervezés

Bármit is szeretnél fényfüzérrel díszíteni, előtte gondosan tervezd meg az egészet, így könnyebb lesz a vásárlás és a díszítés is.

Épület esetében a dekorálandó felületeket pontosan mérd le. Találd ki a rögzítést, és mérd ki a távolságot a betáplálás (konnektor) és a fényfüzér csatlakozója között. Kell-e hosszabbító? Meddig lóg majd le a fényfüggöny? Hideg vagy meleg fehér legyen a színe?

Érdemes játszani a színekkel. Például az épületre meleg fehér függöny kerülhet, a fára pedig hideg fehér. Az ablakba egy csillagfüggöny, a gyerekszobába pedig egy Meseszép fényfüggöny. A lehetőségek majdnem korlátlanok.

Nehéz felmérni, hogy egy szabadban álló élő fára mennyi világítás kell. A fényfüzér választáshoz korábbi cikkünk ad segédletet , de minden ilyen dekoráció egyedi számítást igényel.

A DekorTrend boltokban az eladók tudnak tanácsot adni, terméket ajánlani, de a központi információs számon is igyekszünk válaszolni minden kérdésre.

Milyen fényfüzért vegyek a fenyőfámra?

Akár díszítettünk már karácsonyfát, akár nem, minden évben felmerül a kérdés, hogy milyen és mekkora fényfüzért vegyünk a fára. Vagy azért, mert új fánk van vagy azért, mert szeretnénk valamit újítani rajta.

Teljes díszkivilágítás legyen?

Tulajdonképpen egy fenyőfát addig tekerhetünk be fényfüzérrel, ameddig csak akarunk, a végeredmény pedig egy élénk, díszkivilágításban fürdő karácsonyfa lesz. A gyártói iránymutatás szerint a fa méretéhez javasolt minimális LED szám a következő:

90 cm

120 cm 150 cm 180 cm 210 cm 240 cm
40 LED 80 LED 100 LED 180 LED 240 LED

360 LED

Mi az ideális megoldás?

Egy átlagos körméretű műfenyő, például a Nordic Star műfenyő 210 cm-es magassággal gyönyörűen betekerhető spirálosan egy 360 LED-es fényfüzérrel tetőtől talpig. Más fény nem is kell mellé, az összkép mesés lesz.

DekorTrend fényfüzér karácsonyfára
DekorTrend LED Fényfüzér karácsonyfára

Valami különlegeset szeretnék!

Ha a fára nem fényfüzért, hanem fényhálót teszünk, különleges összehatást tudunk elérni. Azt fogjuk látni, hogy a LED-ek egyenletesen, egymástól azonos távolságra világítsák ki a fát. Ha nem teszünk rá túl sok díszt, és elég időt fordítunk a háló elrendezésére, akkor tökéletes, filmbe illő karácsonyfánk lesz. Érdemes zöld kábeles hálót választani (a fent említett 210 cm-es Nordic Star példájánál maradva) 288 LED-del.

DekorTrend meleg fehér és hideg fehér fényháló
DekorTrend meleg fehér és hideg fehér fényháló.

Valami még különlegesebbet szeretnék!

Lehet kapni nálunk design fényfüzéreket is, amikkel tovább fokozhatjuk a karácsonyfánk összképét. Itt tényleg csak a saját ízlésvilágunk és a kreativitásunk szabhat határt a lehetőségeknek. Egy hideg fehér- meleg fehér Mandala fényfüzér LED-jeit díszgömbök borítják, így külön dísz nem is feltétlenül kell a fára. Kisebb, 90-150 cm-es fáknál működik jól.

DekorTrend Mandala Fényfüzér
A mandala egy közel-keleti hangulatú, elegáns fényfüzér, aminek apró fémgömbjei hideg fehér és meleg fehér színekben váltakoznak.

Elemes fényfüzért (Tündérfényt) is tehetünk a fára, például a törzs közelébe, amitől misztikusabb lesz a világítás. Emellé kívülre akár egy pár Csillagfüzért is fel lehet tenni, így már biztos egyedi lesz a karácsonyfánk világítása.
Érdemes a színekben is gondolkodni. Egy fehér fán (Wonder White) például remekül mutatnak a hideg fehér fényfüzérek, míg egy zöld fenyőre inkább a meleg fehér passzol, de a multi színes fényfüzér is szép rajta.

 

Műfenyők 10 legnagyobb előnye

Az igazi fenyő vs. műfenyő háború már rég eldőlt, bár még sokan ragaszkodnak a valódi, vágott fához karácsonyra. Elsőre furcsa lehet, de ha a megfelelő fát választjuk, akkor könnyű beleszeretni a műfenyőkbe.

Műfenyők 10 legnagyobb előnye - DekorTrend Blog

Mint általában mindennél, itt is az első lépést a legnehezebb megtenni. Adunk egy kis segítséget, miért éri meg váltani:

 1. Januárban is ugyanolyan szép, mint szenteste (nem hullik, nem szárad el)
 2. Nem kell kimenni a hidegbe fát vadászni
 3. Nem koszoljuk össze magunkat, az autót, az előszobát
 4. Nem kell faragni a törzsét, a műfenyő talppal együtt érkezik
 5. A felállítása gyerekekkel együtt már egy jó móka
 6. Mindig szimmetrikus, és egyensúlyban van
 7. Ha 4 évnél több időt kibír, már környezetbarátabb, mint ha igazi fenyőt vágnánk ki
 8. Nem szúr és nem gyantáz össze
 9. Ha vigyázunk rá, akár 10 évig is használhatjuk
 10. Ha megunjuk, elajándékozható vagy eladható

Ünnepi nyitva tartás a DekorTrend-nél

Itt mindent megtudhatsz boltjaink és webáruházunk év végi nyitva tartásáról, valamint a rendelési és szállítási határidőkről.

Vásárlás előtt mindig tájékozódj üzleteink nyitva tartásáról, és ha konkrét terméket keresel, akkor az árukészletről is. A boltok telefonszámain kívül az ugyfelszolgalat@aqualing.hu email címen is tudsz érdeklődni.

A karácsonyi vásárlási időszakban boltjaink minden évben túlterheltek. Ezúton is türelmüket kérjük, és kellemes vásárlást kívánunk!

DECEMBER 19, utolsó rendelési nap

Karácsony előtt csak a december 19-én 12:00 óráig leadott online rendelések kiszállítását vállaljuk. Az ez után leadott rendeléseket már csak januárban fogjuk kiszállítani. A határidő a boltban leadott rendelésekre is vonatkozik.

DECEMBER 20, utolsó kiszállítási nap

Futárszolgálattal ezen a napon szállítunk utoljára, de rendeléseket már sem a boltban, sem online nem veszünk fel új rendelést. Javasoljuk, hogy a karácsony előtti utolsó napokban üzleteinkben vásárolj, személyesen.

DECEMBER 23, utolsó nyitva tartási nap a boltjainkban:

Ezen a napon minden üzletünk nyitva van még 9:00-13:00-ig. Két ünnep között mind a hét üzletünk zárva lesz.

Január 15, első nyitva tartási nap:

2018-ban a boltjaink várhatóan január 15-én nyitnak ki újra.

A webáruházunkban leadaott rendeléseket január 16-tól tudjuk teljesíteni. Addig leltár miatt a kiszállítás és áruátvétel szünetel.

Nyári dekor tippek

A LED-ek két legjobb tulajdonsága, hogy alig fogyaszt áramot, és nem melegszenek fel. Ezért egyre népszerűbbek a LED-es fényfüzérek, és már rég nem csak karácsonykor.

A karácsonyi fényeket mindenki szereti, és régen csak ilyenkor vették elő a családok macerás, melegedő és áramzabáló fényfüzéreiket. Ma viszont már pár ezer forintból mesés hangulatot varázsolhatunk a szobánkba, kertünkbe, anélkül, hogy a villanyszámlára rámenne az évi utazásra szánt keretünk. De a legjobb, hogy bárhová tehetjük a fényt, nem fog tüzet, sérülést, balesetet okozni. Ez pedig végtelen lehetőségeket ad nekünk a dekorálásra.

Összeszedtük a legjobb ötleteket, hova teheted a fényfüzéreket, hogy otthonosabb, mesésebb, melegebb legyen a környezeted.

Mennyezetre. Hatásában bármelyik hangulatlámpát kenterbe veri.

Baldachinra. Romantika a köbön.

Könyvespolcra. A lakásdekor egyik legszebb része a könyvespolc, de egy fényfüzér még azt is fel tudja dobni.

Fényképek alá. Klasszikus képkeret helyett, látványos megoldás.

Üvegbe. Asztalra, polcra, pultra varázslatos dekor.

Falra. Szebb, mint egy tapéta, és megspóroltad az állólámpák helyét.

Fahasábok köré. Környezetbarát, füstmentes hangulattűz.

Pergolára. Menő kávéházi hangulat a kertedben.

Fára. Miért ne gyönyörködhetnél a fényekben nyári estéken is?

Fotóra. Kiváló kellék különleges fotók készítéséhez.

Még több nyári dekor fotó és ötlet itt!

 

Karácsonyillat egyszerűen

Az ünnepek egyik legkedvesebb része a számtalan édes illat, amit lépten-nyomon érzünk a vásárokon, a fenyőfákon, az ünnepi asztalnál: fenyő, fahéj, szegfűszeg, cukor, narancs…

A DekorTrend által forgalmazott illatpálcákkal bárhová igazi karácsonyi illatot varázsolhatunk. Ezeket az illatpálcákat kifejezetten műfenyők illatosítására fejlesztették, hogy minél valódibb legyen a karácsonyfánk, de sokan használják vágott fák illatának felerősítéséhez is. A pálcákhoz kis kampók is járnak, amikkel könnyedén felakaszthatóak a fenyőágakra. Sötétzöld színe miatt teljesen beleolvad a környezetébe.

Karácsonyi illatpálcák

Jelenleg négyféle változatban kapható: fenyő, lucfenyő, fagyöngy és fahéj. Egy pálca harminc napig tart ki, és egy üvegcsében 6 db található, ami biztosan elég egy ünnepi szezonra. Érdemes egyet kipróbálni, de javasoljuk, hogy kettőt akasszunk a fára, hogy az illata biztosan mindenhol érezhető legyen a helyiségben.

A karácsonyi illatpálcák online is megrendelhetőek, de ha betérsz bármelyik boltunkban, akkor meg is tudod szagolni, hogy valóban igazi fenyőillata van-e. Hogy mennyire valódi, arról a gyártó készített erről egy vicces kis filmet:

Ügyeljünk rá, hogy gyermekek ne érhessék el. Bőr irritációt okozhat. Használat előtt olvassa el a mellékelt tájékoztatót.

Karácsonyfa fotó akció

A tiétek a legszebb karácsonyfa? Majd meglátjuk! Küldj egy jó fotót a feldíszített DekorTrend műfenyőtökről, és tiéd lehet egy SIENA kétszemélyes masszázsmedence.

Keressük a legszebb műfenyőből lett karácsonyfát!

Ha idén DekorTrend karácsonyfát állítottatok, akkor érdemes lefotóznod és elküldened nekünk. A beérkezett fotókat szakmai zsűri fogja megvizsgálni, és a legszebb fa tulajdonosa díjat is kap, méghozzá egy SIENA SPA POOL felfújható masszázsmedencét.

Szabályok       

 • A fotó mérete 3 MB alatt legyen.
 • Mutassa a karácsonyfa legszebb oldalát. Jól látszódjon rajta a díszítés, a fények, és maga a fa is.
 • A karácsonyfa DekorTrend műfenyőből készüljön. (December 23-án 13:00-ig vannak nyitva a boltjaink, ha még nincs ilyen fád!)
 • A fotókat a blog@dekortrend.hu email címre küldd be.
 • Az emailben szerepeljen a neved és telefonszámod, ahol elérhetünk.
 • A fotó beküldésével hozzájárulsz, hogy a fotódat (név és forrás megjelölése nélkül) promóciós célokra felhasználhassuk, függetlenül attól, hogy nyertél-e vagy sem.
 • A DekorTrend fenntartja a jogot, hogy a pályázatból bármelyik fotót indoklás nélkül kizárja, ha úgy ítéli meg, hogy a pályázati feltételeknek nem felel meg.
 • A nyertest emailben vagy telefonon értesítjük, a díj átadásáról fotót készítünk, és azt közzétesszük a DekorTrend Facebook oldalán. A díj átvételének feltétele, hogy a legszebb műfenyő tulajdonosa ehhez hozzájárul.
 • Nem feltétel, hogy a fát idén kellett vásárolni, de a fa beazonosításához kérhetünk blokkot, dobozt vagy további fotókat, hiszen a győztes csak DekorTrend-es karácsonyfa lehet.
 • A pályázatban nem vehetnek részt az Aqualing Kft. (a DekorTrend tulajdonosa) dolgozói és hozzátartozóik.

A fotók beküldésének a határideje 2018. január 14. 23:59

A legszebb fotót január 15-én választjuk ki, és 16-án tesszük közzé a Facebook oldalunkon, és itt a DekorTrend blogon.

Zsűri

A fotókat a DekorTrend dolgozóiból és vezetőiből álló szakmai zsűri fogja elbírálni. A zsűri valamennyi tagja évek óta foglalkozik műfenyőkkel és jártasak, azok összeállításában és dekorálásában.

A beérkezett fotókat először megszavaztatjuk a zsűri tagjaival. Ezt követően egy szakmai vita keretében döntjük el, hogy a három legtöbb szavazatot kapott fotóból melyiket tarjuk a legszebbnek.

A kiválasztási folyamat teljesen anonim, a pályázó neve és személye nem tudja befolyásolni a döntést.

Ha sok szép fotó érkezik be, akkor egy galériát is közzéteszünk itt a DekorTrend blogon, rövid szakmai értékelésekkel együtt.

Tippek

 • Érdemes a fát kivilágítva fotózni.
 • Érdemes a telefont, tabletet vagy fényképezőgépet rögzíteni, letenni valamire vagy kitámasztani, hogy a kép ne mozduljon be.
 • Senki ne látszódjon a képen, tükröződve se. Csak a karácsonyfa.
 • A fa körül rakj el mindent, ami nem kapcsolódik a karácsonyhoz vagy lehetetlenné teszi, hogy a fotót később felhasználhassuk (pl. személyes holmik, márkajelzések, stb).
 • A fotó minőségére vonatkozóan nincs megkötés, de két hasonlóan szép fa között dönthet a kép minősége.

Szánd rá az időd, hogy tényleg szép karácsonyfád legyen, és jó fotót küldj róla, mert idén igazán megéri a fáradtságot. Díszítésre és fotózásra fel!

Jónak lenni jó

A Jónak lenni jó jótékonysági akció idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatja. A felajánlók sorához az Aqualing Kft, a DekorTrend.hu webáruház tulajdonosa is csatlakozott, méghozzá egy gyönyörű 6 méteres óriás műfenyővel, amit a két szervezet dolgozói közösen állítottak fel a Szeretetszolgálat udvarán.

Rafael Nadal, Pápai Joci, Hans Sigl, Eperjes Károly, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, a Demján Alapítvány, a Halasi Csipke Közalapítvány, a Herendi Porcelán Manufaktúra, a Grand Tokaj Zrt., a Hungaroring és rengeteg egyéni támogató mellett az Aqualing Kft is hozzájárult egy kicsit a Jónak lenni jó sikeréhez.

Csatlakozz Te is, ha fontosnak érzed a Szolgálat tevékenységét! December 17-én a 1350-es adományvonal hívásával, 250 forinttal lehet támogatni a kezdeményezést, de bármilyen felajánlást (pénzt, tárgyakat, munkát) szívesen fogadnak az adomanyozz.hu oldalon vagy a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címen.

Jónak lenni jó Óriás fenyő
Az elkészült Óriás műfenyő teljes pompájában.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat szellemisége több mint kilencszáz éves. 1099 óta segíti a rászorulókat, jelenleg több mint háromszáz programot működtet. A szervezet tevékenységének főbb súlypontjai az esélyteremtő programok, a mozgássérültek segítése és az életmentés.

Jónak lenni jó DekorTrend oklevél

DekorTrend Karácsonyfa szépségverseny 2017

Lezárult a szavazás és kihirdetjük a győztest! Hosszas vívódás és veszekedés után a zsűri nagy nehezen döntést hozott, mert csak egy nyereményünk van, viszont nagyon sok szép fát kaptunk.

2017 legszebb karácsonyfája díjat (dobpergés és száncsengő csilingelés) Kacskovics Ágnes 240 cm-es SIERRA műfenyője kapta.

A legszebb karácsonyfa
A legszebb karácsonyfa 2017

Hogy miért, azon még el lehet vitatkozni, a szépség egyébként is szubjektív, de úgy véltük, hogy összhatásában ez a legkarácsonyibb karácsonyfa a beküldött fenyők közül, amilyet csak a mesében és a filmekben lát az ember.

Minden fáról nem tudunk véleményt írni, de néhányat még megemlítünk, vagy inkább megmutatunk, mert inspirációként szolgálhat azok számára, akik jövőre még szebb fát szeretnének, esetleg első műfenyőjükön gondolkoznak.
Nagyon szerettük Szécsi Brigitta 210 cm-es Polymix műfenyőjét:

Dobogós karácsonyfa
Dobogós karácsonyfa 2017

Sok zsűritag kedvence volt még Honti Andrea Christmas Beauty karácsonyfája. Andrea még azt a fotót is elküldte, amit még a boltunkban készített. Nem is hinné az ember, mi ki lehet hozni egy utolsó darabos műfenyőből:

Meg kell említenünk Gyöngy-Murányi Zsuzsanna 240-es Polymix fenyőjét, ami visszafogott színvilágával és a szelfibotos angyalkával lopta be magát a szívünkbe:

Szintén egy dobogós karácsonyfa
Szintén egy dobogós karácsonyfa 2017

Mindenkinek köszönjük a részvételt és a fotókat. Tényleg nagyon jól megy ez a műfenyő díszítés! Készüljetek, mert 2018-ban is lesz DekorTrend Karácsonyfa Szépségverseny!