Milyen fényfüzért vegyek a fenyőfámra?

Akár díszítettünk már karácsonyfát, akár nem, minden évben felmerül a kérdés, hogy milyen és mekkora fényfüzért vegyünk a fára. Vagy azért, mert új fánk van vagy azért, mert szeretnénk valamit újítani rajta.

Milyen fényfüzért vegyek a fenyőfámra?

Teljes díszkivilágítás legyen?

Tulajdonképpen egy fenyőfát addig tekerhetünk be fényfüzérrel, ameddig csak akarunk, a végeredmény pedig egy élénk, díszkivilágításban fürdő karácsonyfa lesz. A gyártói iránymutatás szerint a fa méretéhez javasolt minimális LED szám a következő:

90 cm-es fenyő: min. 40 LED

150 cm-es fenyő: min. 120 LED

180 cm-es fenyő: min. 180 LED

210 cm-es fenyő: min. 240 LED

240 cm-es fenyő: min. 360  LED

300 cm-es fenyő: min 600. LED


Több fényfüzér a fán / Egy fényfüzér spirálban tekerve / Fényháló a fán

Mi az ideális megoldás?

Egy átlagos körméretű műfenyő, például a Nordic Star műfenyő 210 cm-es magassággal gyönyörűen betekerhető spirálosan egy 360 LED-es fényfüzérrel tetőtől talpig. Más fény nem is kell mellé, az összkép mesés lesz.

Valami különlegeset szeretnék!

Ha a fára nem fényfüzért, hanem fényhálót teszünk, különleges összehatást tudunk elérni. Azt fogjuk látni, hogy a LED-ek egyenletesen, egymástól azonos távolságra világítsák ki a fát. Ha nem teszünk rá túl sok díszt, és elég időt fordítunk a háló elrendezésére, akkor tökéletes, filmbe illő karácsonyfánk lesz. Érdemes zöld kábeles hálót választani (a fent említett 210 cm-es Nordic Star példájánál maradva) 288 LED-del.

Valami még különlegesebbet szeretnék!

Lehet kapni nálunk design fényfüzéreket is, amikkel tovább fokozhatjuk a karácsonyfánk összképét. Itt tényleg csak a saját ízlésvilágunk és a kreativitásunk szabhat határt a lehetőségeknek. Egy hideg fehér- meleg fehér Mandala fényfüzér LED-jeit díszgömbök borítják, így külön dísz nem is feltétlenül kell a fára. Kisebb, 90-150 cm-es fáknál működik jól.

Mandala fényfüzér karácsonyfán

A mandala egy közel-keleti hangulatú, elegáns fényfüzér, aminek apró fémgömbjei hideg fehér és meleg fehér színekben váltakoznak.Elemes fényfüzért (Tündérfényt) is tehetünk a fára, például a törzs közelébe, amitől misztikusabb lesz a világítás. Emellé kívülre akár egy pár Csillagfüzért is fel lehet tenni, így már biztos egyedi lesz a karácsonyfánk világítása.Érdemes a színekben is gondolkodni. Egy fehér fán (Wonder White) például remekül mutatnak a hideg fehér fényfüzérek, míg egy zöld fenyőre inkább a meleg fehér passzol, de a multi színes fényfüzér is szép rajta.

Twinkly okosfényfüzér egyedi mintázattal

Valami szupermenőt szeretnék!

Letezik a fényfüzéreknek egy új kategóriája, amiket telefonról lehet vezérelni. A DekorTrend iSparkle és a Twinkly fényfüzérek telefonos applikáción keresztül színezhetők és programozhatók, sőt, akár a zenét is képes követni a fényfüzér villogása.