Nagy műfenyőhatározó

A műfenyőgyártás és tervezés is gyors ütemben fejlődik. Egyre többféle, élethűbb, színesebb fák születnek, és kerülnek forgalomba. Segítünk eligazodni a kínálaton, és mélyére ásunk a műfenyők tulajdonságainak.

Nagy műfenyőhatározó

Sok üzlet árul műfenyőket, de a legnagyobb kínálattal a DekorTrend rendelkezik. Ezzel a blogposzttal szeretnénk segíteni, hogy átlásd a kínálatot, és megtaláld a számodra legmegfelelőbb karácsonyfát!

SLÁGERFÁK:
A legnépszerűbb fenyőknek két típusa van: a legolcsóbb és a legszebb. A legolcsóbb terméket (Christmas Top, Nordmann King) érthetően azért veszik sokan, mert kevés pénzből megoldották a karácsonyfa-kérdést. Ezek a fák kevésbé kidolgozottak, de feldíszítve szépek tudnak lenni és a karácsonyfa amúgy is csak szimbólum.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni fára

LEGSZEBB FÁK:
A szépség a műfenyőknél is szubjektív, de az élethű, idealizált összképet nyújtó fák közül a Polystar és a Nordic Star a kelendőbbek. Mindkettő szépen kidolgozott fa, ennél fogva az áruk is magasabb.

2018-as újdonságként mutatjuk be a Swiss Premium és a Carpatian műfenyőket, amik kidolgozottságukban és lombozatban a legélethűbb fák a piacon (lásd a kevert levelű fenyőknél).

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akiknek a karácsonyfa szépsége a legfontosabb

MINIFENYŐK:
A 100 cm alatti fákat nevezzük minifenyőknek. Ezek között találunk egyszerűbbet, díszíthetőt vagy eleve díszekkel kaphatót. Helytakarékosságuk és olcsó áruk miatt kedvelik. 2018-as újdonság a Lighting Kid, ami egy élethű, 40 LED-el előre feldíszített minifenyő.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: Akik kisebb helyiségekbe is szeretnének jelképes fát állítani

2D LEVELŰ MŰFENYŐK:
Az elnevezés olyan ágakat jelent, amik apró szalagszerű lapokból állnak. Az élethű hatást dús lombozattal és a különféle színezésekkel éri el. A legmenőbb 2D-s levelű fa a Nordmann King. Érdekesség, hogy a Green Fantasy Deluxe például új hajtás imitációkat is tartalmaz, amitől friss, üde fenyő hatását kelti.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: Akik szeretnék több évre megoldani a karácsonyfa-kérdést, kedvező áron

A 2D-s műfenyők levelei apró szalagszerű lapocskákból állnak:

DESIGN FENYŐK:
A műfenyőknek ez a különleges kategóriája az extravagáns igényeket elégítik ki. Elsősorban dekorációként vásárolják kirakatokba, előterekbe, de meglepően sokan viszik magánlakásba is. Arany, havas, fekete és fehér verziójuk létezik, amik igencsak más hangulatot adnak egy helyiségnek, a szokásos zöld fákhoz képest. A Silverwhite egy különleges fenyő, ami fehér és ezüst levelek keverésével éri el jégszikrázó hatását. A design műfenyők általában 2D-s levéllel készülnek, kivétel a Snow Queen, aminek műhóval borított levelei vannak.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akik különleges fát keresnek

3D LEVELŰ MŰFENYŐK:
Ezeknek a fenyőknek az ágain térbeli tűlevelek vannak, amik tökéletesen utánozzák valódi társaikat. Jól néznek ki, viszont dekorálásuk sokkal több ügyességet igényel, hogy a végső összkép tökéletes legyen. Legnépszerűbb képviselője az Evergreen.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akik szeretnek kreatívan dekorálni és tökéletes összképre törekednek.

3D levelek az élethű látványért

KEVERT LEVELŰ MŰFENYŐK:
A műfenyőknek ez a legnagyobb családja, és itt találjuk a legszebb fákat is. Ennek oka, hogy azok a fák, amik a fenti ágtípusokból többfélét is tartalmaznak, összhatásukban valósághűbbek és dúsabbak, formára szabályosabbak.
Legszebb közülük a Canadian classic, a Spectrum, a Carpathian és a Swiss Premium, amik tökéletesen keverik a 2D-s, a 3D-s és a tűleveles ágakat. Van emellett aranyozott tűlevelű, havas fenyő és fagyallal vagy tobozzal díszített fenyőfa is.

Árkategória: $$$$$
Kiknek ajánljuk: akik a legjobb ár/érték arányú fákat keresik a piacon

MŰFENYŐK FELÁLLÍTÁSA:
Kétféle szerkezet létezik, az egyik a pántos ágú fa, a másik a beakasztós ágú fa. A pántos ágkonstrukció tulajdonképpen egy esernyőszerűen összecsukott fa, amit csak ki kell nyitni, majd egymásba illeszteni. Ennél fogva fizikailag kevesebb ág fér el a törzsön, így ezek a fák kevésbé sűrűek.

A beakasztós ágú fenyőknél minden ágat egyesével kell felakasztani a törzsre. A nagyobb ágakat alulra, a kisebbeket feljebb. Ezt színkódok jelöli a törzsön és az ágakon is, nem lehet elrontani. Célszerű minden ágat először kipakolni a dobozból és csoportosítani a földön. Így már a méretükből adódóan is látni fogod, hogy melyik kerül melyik fölé a törzsön.

Egy 180 cm-es beakasztós ágú fa összeállítása 1 embernek kb. 40-60 perc.

A szép műfenyő egyik titka, hogy minden ágon, minden kisebb ágacskát ki kell hajtogatni. Ha minden ágacska más irányba néz, szép dús lesz a fenyőnk összképe. Ez időigényes munka, de többen is csinálhatjátok egyszerre. Ha minden ágat és ágacskát szépen elrendezgettél, hogy rendesen takarják a törzset, akkor jöhetnek a fényfüzérek, majd a díszek, és így lesz a karácsonyfád tökéletes.

Nézd meg videónkat, a beakasztós ágú műfenyők összeállításáról itt.

Nézd meg videónkat, a pántos ágú műfenyők összeállításáról itt.

Ajánlott termékek