Segítség! Nem olyan a fenyőfa, mint a fotón

És ha nem olyan, miért nem? Van-e trükközés a termékfotóknál? Mit csinálunk rosszul kicsomagolásnál? Mire kell figyelni vásárlásnál?

Segítség! Nem olyan a fenyőfa, mint a fotón

Miért más a termékfotó?

Az igazság az, hogy nem más. A termékfotók ugyanazoknak a fenyőknek az egyikéről készültek, mint amiket a webes rendelés esetén kiszállítunk vagy amit a boltban felállítunk.

A különbség abban rejlik, hogy a fotókon lévő fenyő összes ága és ágacskája gondosan ki van hajtogatva. Minden ágat elrendeztünk, hogy kitöltsék a teret, eltűnjön minden hézag az ágak között, és az összhatás minél dúsabb legyen.

műfenyő

Amikor a fenyő megérkezik dobozban, akkor az ágai össze vannak csukva, a gyárban igyekeznek minél kisebbre összenyomni, hogy ezzel is csökkentsék a szállítási díjakat. Ha kivesszük a dobozból, akkor nekünk kell széthajtogatni az ágakat, magától nem ugrik szét.

Érdemes rászánni az időt és nem elkapkodni, egyrészt meg kisebb az esély, hogy letörik egy ág, másrészt tényleg érdemes az egész fenyőt áganként megvizsgálni, hogy minden a lehető legjobban áll-e az összkép érdekében. Ha ezután még a díszek is rákerülnek, akkor biztosan fantasztikus karácsonyfa lesz belőle.

3d műfenyő

Ha nem olyan, visszaküldhetem?

Természetesen, ha nem tetszik a fenyőfa, akkor vissza is tudod küldeni eredeti dobozában, sérülésmentesen, értékestére alkalmas állapotban, de valószínűbb, hogy csak egy kis hajtogatás hiányzik, hogy olyan legyen, mint ami megtetszett a fotón. Ráadásul, ha másikat választasz, annak ugyanúgy ki kell majd hajtogatni az ágait. Nézd meg a videót, ami jól látható, hogyan hajtogatják ki az ágakat, és lesz a fenyőfa a végén pont olyan, mint a fotón:

 

Mire érdemes figyelni vásárláskor?

Ha személyesen vesszük meg a fenyőfát a boltban, akkor semmire, amelyik megtetszik a boltban, vihetjük is, a dobozban lévő is pont olyan lesz. (Leszámítva, hogy annak össze lesznek csukva az ágai.)

Ha neten rendeljük, akkor az igényeinknek megfelelően érdemes összevetni az ágszámot, mivel az adja meg a fa sűrűségét, hogy mennyire lesz dús.

Jellemzően az olcsóbb fáknak kevesebb ága van, míg a drágábbaknak több. A kevert levelű fenyők összhatása szintén tömörebb tud lenni, mint a csak 2D-s ágakat tartalmazó fenyőké.

Nézd meg a legszebb műfenyőket itt!

műfenyők

Amit még érdemes figyelembe venni

A webáruházban vagy az üzletben látható fenyőfa mégiscsak egy kiállítódarab, erős megvilágításban, termékként bemutatva. Egészen más lesz, ha hazavisszük, gondosan kihajtogatjuk, szívvel-lélekkel feldíszítjük, és teljes pompájában, hangulatvilágításban nézzük majd meg. A Dekortrend műfenyőket árul, karácsonyfát ti csináltok belőle.