Fényfüzér kisokos

A LED fényfüzér és fényfüggöny a legszebb dekorációs kellék nem csak karácsonykor, de mind a négy évszakban. Mivel a kínálat minden évben bővül, egyre nehezebb eligazodni a sok szín, funkció és az árkülönbségek között. Segítünk eligazodni. Olvass tovább, és minden világos lesz. Szó szerint is.

Fényfüzér típusok karácsonyfa dekorációhoz

A mai modern fényfüzérek egyenesek, trafóval kapcsolódnak a 230 V-os hálózathoz, takarékos LED-ek világítnak rajtuk, biztonságosan szigeteltek és tartósak.

A fenyőfára szánt karácsonyi fényfüzér zöld vagy fekete kábellel készül, hogy elvesszen a tűlevelek között, és engedje ércényesülni a LED-ek fényét. Az átlátszó kábel és a fehér kábel a dizájn fenyőkhöz valók, illetve egyéb felületek dekorálásánál jönnek jól.

Programja szerint egy ledes fényfüzér lehet állandó fényű (Basic, Napszínes) vagy valamilyen program szerint váltakozó, villogó (Vezérlős fényfüzér), színváltó (Jin-Jang). Az okos fényfüzérek programja és színe telefonról vezérelhető (iSparke, Heylight).

led fényfűzér

LED fényfüzér beltéri használatra

Ami nem karácsonyfára kerül, de mégis egyenes fényfűzér, azok a design világítás kategóriába esnek. Ezek a különleges, dekorációs világítások lakásba, üzletbe, közösségi terekbe, irodába, kávézókba. Van közöttük elemes és 230 V-ról működő, többféle színben és ötlettel. Nézd meg a dizájn fényeket itt.

Tündérfény

A legnépszerűbb dekor fény füzér a Tündérfény, aminek a kábele hajszálvékony, könnyedén hajlítható réz, amin rizsszem méretű LED-ek égnek. Az alap egyenes Tündérfény elemes, ezért bárhol könnyedén díszíthetünk fele bármit: asztalt, polcot, kerit bútort, koszorút, girlandot, hajót, és természetesen karácsonyfát is. A Tündérfény egy micro led fényfüzér, könnyű és mobilis, ezért még ruhára, kalapra, biciklire is feltekerhető.

A Tündérfény kapható különböző motívumokkal is, mint csillag, hópehely és hóember, melyik kedves kis téli dekorációi lehetnek a lakásnak, közösségitereknek, üzlethelyiségnek.

A Tündérfény Girland nagyon sok LED-et tartalmaz, és kifejezetten fára terveztük, így az 230 V-ról működik.

kültéri gömb fényfüzér

Elemes fényfüzér típusok

A LED-ek alacsony fogyasztása, és az, hogy nem melegszenek, lehetővé teszi, hogy ceruzaelemről is működjenek, és bárhol dekorálhassunk velük. Áramforrás szüksége nélkül, asztalon, könyvespolcon, de akár ruhán, biciklin, szabadban is használhatók. Nem tilos elemes led fényfüzér terméket karácsonyfára rakni, ha a különleges karácsonyi fénydekorációk jönnek be inkább.

Fényfüggönyök

A karácsonyi fényfüggöny falfelületek, ablakok, kerítések, verandák dekorálására valók. Általában azonos hosszúságú szálak lógnak le egy központi kábelről (Csillag fényfüggöny), de létezik íves változat is (Árkád). A fényfüggönyökből készíthető fényfal, amikor több terméket egymás mellé teszünk, így dekorálva nagyobb felületeket. Szabály persze nincs, és a felhasználásnak csak a kreativitásunk szab határt. Minden led fényfüggöny 230V-ról működik.

fényfüggöny

Fényhálók

A fényháló nagy előnye, hogy a LED-ek azonos távolságra vannak egymástól, így szabályos, rendezett dekorvilágítást tesz lehetővé. Jól mutat falon, ablakban, korláton, bokrokon vagy dús fenyőkön. Felhelyezése több munkát igényel, mert a háló csak akkor mutat jól, ha minden oldala ki van feszítve, de az eredmény minden esetben szemet gyönyörködtető.

Jégcsap fényfüzér

A „jégcsap” név arra utal, hogy a fényfüzér szálai jégcsapszerűen lógnak egy központi szálról. Nincs akkora lelógása, mint a fényfüggönyöknek, ezért ezt olyan felületek dekorálására használják, ahol kisebb a hely, mint például ereszek alatt, korlátoknál, verandáknál, mennyezeteknél, hosszú asztaloknál, pultoknál.

Okos fényfüzér

A karácsonyi fényfüzér piacának legújabb irányvonalát a telefonnal vezérelhető fényfüzérek és jégcsap füzérek képviselik. A kapcsolat Bluetooth (Heylight, iSparkle) vagy Wifi (Twinkly) használatával jön létre, és egy applikáció segítségével állíthatjuk be a fényfüzér vagy jégcsap füzér színét, programját, be és kikapcsolási idejét. Ha több okos fényfüzérünk van, akkor azokat csoportokba rendezhetjük és egyszerre vezérelhetjük. Ha okos fényfüzéred van, akkor minden nap más hangulatú dekorációd és karácsonyfád lehet.

telefonos karácsonyi fények

Toldható világítási rendszerek

A DekorTrend toldható világítási rendszer termékcsaládja a piac legjobb minőségű, és legkönnyebben használható toldható fényrendszere. Létezik füzér, függöny, háló és jégcsap eleme is, amik bármilyen sorrendben, bármilyen kombinációban összekapcsolhatók. Bizonyos elemek esetében, akár 100 méter LED-füzért is építhetünk, amit egyetlen betápról el tudunk látni árammal. Toldókábel és elosztó segítségével gyerekjáték egyszerre díszíteni az ereszt, a verandát, az erkélyt, a kertet és az ablakokat. Az alap toldható rendszer időjárásálló, fekete gumikábellel készül, ezért sötét felületeken mutat jól, viszont mind a háló, mind a jégcsap, mind a fényfűzér kültéri használatra alkalmas csak.

kültéri fényfüzér toldható

A Dekortrend új toldható rendszere, a Crystalline fények családja átlátszó kábellel rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy bármiylen felületet dekoráljunk vele, a kábel garantáltan nem lesz zavaró. A Crystalline toldható kültéri fényfűzér, fényháló, jégcsap és string (egyenes) termékekből áll, amik szabadon egymásba közhetők 1200 össz LED számig.

Kültéri fényfüzér és kerti fénysor

Ezek a fényfüzérek nagyobbak, és négy évszakor használtra készültek. Kifejezetten közösségi helyiségek, kertek, teraszok dekorálására terveztük őket. A Taverna állandó fényű, színes búrákkal díszített fénysort teraszok, verandák, szaletlik, éttermek, kávézók dekorálásához ajánljuk. Kertiparti és Varázskert társai már változtatják a színűket, ezért inkább mozgalmasabb helyszínek, rendezvények díszítésére alkalmasak. Mindhárom fénysor kültéri szigetelésű és toldható. A Tejút klasszikus villanykörte búráiban Tündérfény tekereg, amitől a legkülönlegesebb fénydekorációk közé tartozik. Ezek a fényfüzérek tolhatóak, így többet is tudunk működtetni egyetlen konnektorról.

napelemes fényfüzér

Kis színhatározó

Egy fényfüzér egyetlen LED-je lehet egyszínű vagy színes. Ha egyszínű, akkor lehet hideg fehér (white) és a meleg fehér (warm white), illetve bármilyen egyéb színű. A hideg fehér számít az alap fehérnek, a fénye hűvösebb, tisztább. A meleg fehér a barátságosabb napsugarak színét idézi, amitől kellemesebb hangulata van, ezért ez a legnépszerűbb szín.

A multi fényfüzérek színesek, de egy LED továbbra is csak egy színt vesz fel, viszont mindegyik LED másikat, ettől elsz színes. Ellenben az RGB LED-es fényfüzérek LED-jei bármilyen színt fel tudnak venni, így ezek szabadabban programozhatók, és a színváltásaik is látványosabbak. Jellemzően iylenek az okos fényfüzérek.

Az egyszínű LED-es fényfüzérek között is akad néhány különleges, például a Napszínes, ami háromféle meleg színű LED-ekből áll, illetvea Jinjang, amin hideg és meleg fehér LED-ek váltják egymást.

jinjang fenygirland

LED szám

A fényfüzérek látványát és egy karácsonyfa összképét a LED szám határozza meg. Ha túl kevés, akkor vérszegény lesz a dekor, ha túl sok, akkor a fények mindent elnyomnak. Az egyéni ízlés lesz a döntő, de iránymutatásnak itt egy táblázat, hogy milyen típusú fényből, kb. hány LED-et érdemes a fenyőfára tenni:

műfenyő mérete LED szám műfenyő mérete LED szám
90 cm 40 240 cm 360
120 cm 80 270 cm 480
150 cm 120 300 cm 600
180 cm 180 360 cm 720
210 cm 240 400 cm 960

Minőség

Az egyik alapszabály, hogy ami olcsó, az legyen gyanús. Nem éri meg a biztonságon spórolni. Csak olyan fényfüzért, világítást vásárolj, amin rajta vannak az előírásoknak megfelelő jelzések, és beazonosítható a gyártó/forgalmazó. Nem az a baj, ha kínai, hanem ha rossz a tervezés, az alapanyag és a minőségellenőrzés. A DekorTrend fényfüzérei is Kínában készülnek, de európai tervezés szerint és a legjobb minőségű anyagokból, a magyar és az EU-s biztonsági előírásoknak 100%-ig megfelelve.

biztonságos fényfüzér