Műfenyőhatározó

A műfenyők egyre nagyobb népszerűségének okai közül a legszembetűnőbb az, hogy a technológia fejlődésének köszönhetően egyre élethűbb fákat tudnak gyártani. A műfenyőknek számos további előnye van az igazi fákkal szemben, ami közül a legjobb, hogy nem kell minden évben az utolsó pillanatban, a hidegben megvásárolni. Tehát megéri műfenyőt venni, de hogy pontosan milyet az már nehéz kérdés, mert, ahogy nő a népszerűségük, úgy nő a kínálat is. Lassan összeszámolni sem lehet, hogy mennyi féle fa létezik. Itt most sorra vettük azokat a fákat, amiket mi ismerünk és kínálunk. Ezek már bizonyítottak, beváltak, és folyamatosan megtalálhatóak a boltjainkban, webshopunkban.

LEGSZEBB FÁK:

A legszebb fák egyben a legújabbak is, mivel a fris fejlesztések és megoldások sokat növeltek a fák minőségén. A 2018-as kínálatban kimagaslóan élethű műfenyők a Swiss Premium, a Carpathian és a Canadian Classic.
A szépség a műfenyőknél is szubjektív, de ha a karácsonyfa szimbólum, akkor ezekből a műfenyőkból gyönyörű, idealizált karácsonyfák készíthetők Polystar, Green Fantasy Deluxe, Nordic Star. Mindhárom szépen kidolgozott fa, ennél fogva az áruk is magasabb, de közel sem megfizethetetlen. Érdekesség, hogy a Green Fantasy Deluxe például új hajtás imitációkat is tartalmaz, amitől friss, üde fenyő hatását kelti.

Kiknek ajánljuk: akiknek a karácsonyfa szépsége a legfontosabb

legszebb mufenyok

2D LEVELŰ FÁK:

A tűlevelek itt apró műanyaglapocskák. Ez a legolcsóbb technológia, ennél fogva ezeknek a fáknak a legbarátságosabb az ára, cserébe nem nanyira élethűek, mint 3D-s és kevert levelű társaik. A legnépszerűbb fenyőknek két típusa van: a legolcsóbb és a legszebb. A legolcsóbb terméket (Christmas Top) érthetően azért veszik sokan, mert kevés pénzből megoldották a karácsonyfa-kérdést. Ezek a fák kevésbé kidolgozottak, de feldíszítve szépek tudnak lenni és a karácsonyfa amúgy is csak szimbólum. Ár/érték arányban a legkedveltebb műfenyő a Nordmann King, ami már egy dús műfenyő, fém talppal, kedvező áron.

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni fára

3D LEVELŰ MŰFENYŐK:

Ezeknek a fenyőknek az ágain térbeli tűlevelek vannak, amik tökéletesen utánozzák valódi társaikat. Jól néznek ki, viszont dekorálásuk sokkal több ügyességet igényel, hogy a végső összkép tökéletes legyen. Legnépszerűbb képviselője az Evergreen.

Kiknek ajánljuk: akik szeretnek kreatívan dekorálni és tökéletes összképre törekednek.

mufenyo agtipusok

DESIGN FENYŐK:

A műfenyőknek ez a különleges kategóriája az extravagáns igényeket elégítik ki. Elsősorban dekorációként vásárolják kirakatokba, előterekbe, de meglepően sokan viszik magánlakásba is. Arany, rózsaszín, fekete, viola és fehér verziójuk létezik, amik igencsak más hangulatot adnak egy helyiségnek, a szokásos zöld fákhoz képest. 2018-as újdonság a Silverwhite műfenyő, ami fehér és ezüst levelekből áll, amitől csillogóbb, mint a fehér fenyő, de visszafogottabb, mint egy teljesen ezüst fa lenne.

Kiknek ajánljuk: akik különleges fát keresnek

design fenyok

MINIFENYŐK:

A 100 cm alatti fákat nevezzük minifenyőknek. Ezek között találunk egyszerűbbet, díszíthetőt vagy eleve díszekkel kaphatót, és olyat is, maint már rajta vannak a LEd-ek. Helytakarékosságuk és olcsó áruk miatt kedvelik.

Kiknek ajánljuk: Akik kisebb helyiségekbe is szeretnének jelképes fát állítani

TŰLEVELŰ MŰFENYŐK:

Csalóka az elnevezés, mert minden fenyő tűlevelű. Ezeknek a fenyőknek a tűlevelei azonban valóban tűszerűek: hosszú henger alakú műanyag szálak, amiknek a végét selymesre csiszolták, hogy ne szúrjanak. Összhatásában nagyon valóságosak, de a dekorálásuk nehezebb, mint a 2D-s és 3D-s testvéreié. A Sierra a legszebb fajta, a Frosty érdekessége pedig, hogy levelei végén van egy kis zúzmara.

Kiknek ajánljuk: akik a hosszú tűleveleket szeretik

KEVERT LEVELŰ MŰFENYŐK:

A műfenyőknek ez a legnagyobb családja, és itt találjuk a legszebb fákat is. Ennek oka, hogy azok a fák, amik a fenti ágtípusokból többfélét is tartalmaznak, összhatásukban valósághűbbek és dúsabbak, formára szabályosabbak.
Legszebb közülük a Carpathian, a Canadian Classic, és a Swiss Premium, amik tökéletesen keverik a 2D-s, a 3D-s és a tűleveles ágakat. Van emellett ezüstfenyő, havas fenyő és fagyallal vagy tobozzal díszített fenyőfa is.

Kiknek ajánljuk: akik a legjobb ár/érték arányú fákat keresik a piacon

MŰFENYŐK FELÁLLÍTÁSA:

Két féle szerkezet létezik, az egyik a pántos ágú fa, a másik a beakasztós ágú fa. A pántos ágkonstrukció tulajdonképpen egy esernyűszerűen összecsukott fa, amit csak ki kell nyitni, majd egymásba illeszteni. Ennél fogva fizikailag kevesebb ág fér el a törzsön, így ezek a fák kevésbé sűrűek.

A beakasztós ágú fenyőknél minden ágat egyesével kell felakasztani a törzsre. A nagyobb ágakat alulra, a kisebbeket feljebb. Ezt színkódok jelöli a törzsön és az ágakon is, nem lehet elrontani. Célszerű minden ágat először kipakolni a dobozból és csoportosítani a földön. Így már a méretükből adódóan is látni fogod, hogy melyik kerül melyik fölé a törzsön.

Egy 180 cm-es beakasztós ágú fa összeállítása 1 embernek 40-60 perc.

A szép műfenyő egyik titka, hogy minden ágon, minden kisebb ágacskát ki kell hajtogatni. Ha minden ágacska más irányba néz, szép dús lesz a fenyőnk összképe. Ez időigényes munka, de többen is csinálhatjátok egyszerre. Ha minden ágat és ágacskát szépen elrendezgettél, hogy rendesen takarják a törzset, akkor jöhetnek a fényfüzérek, majd a díszek, és így lesz a karácsonyfád tökéletes.