Műfenyő határozó

A műfenyők egyre nagyobb népszerűségének okai közül a legszembetűnőbb az, hogy a technológia fejlődésének köszönhetően egyre élethűbb fákat tudnak gyártani. A műfenyőknek számos további előnye van az igazi fákkal szemben, ami közül a legjobb, hogy nem kell minden évben az utolsó pillanatban, a hidegben megvásárolni. Tehát megéri műfenyőt venni, de hogy pontosan milyet, az már nehéz kérdés, mert ahogy nő a népszerűségük, úgy nő a kínálat is. Lassan összeszámolni sem lehet, hogy mennyiféle fa létezik. Itt most sorra vettük azokat a fákat, amiket mi ismerünk és kínálunk. Ezek már bizonyítottak, beváltak, és folyamatosan megtalálhatóak a boltjainkban, webshopunkban.

Legszebb Dekortrend műfenyő típusok

A legszebb fák egyben a legújabbak is, mivel a friss fejlesztések és megoldások sokat növeltek a fák minőségén. A 2021-es kínálatban kimagaslóan élethű műfenyők a Swiss Premium, a Carpathian és a Canadian Classic.

A szépség a műfenyőknél is szubjektív, de ha a karácsonyfa szimbólum, akkor ezekből a műfenyőkből gyönyörű, idealizált karácsonyfák készíthetők Polystar, Green Fantasy Deluxe, Nordic Star. Mindhárom szépen kidolgozott fa, ennél fogva az áruk is magasabb, de közel sem megfizethetetlen. Érdekesség, hogy a Green Fantasy Deluxe például új hajtás imitációkat is tartalmaz, amitől friss, üde fenyő hatását kelti.

Kiknek ajánljuk: akik csak a legjobbal érik be

 

mű fenyők

2D műfenyő

A tűlevelek itt apró műanyaglapocskák. Ez a legolcsóbb technológia, ennél fogva ezeknek a fáknak a legbarátságosabb az ára, cserébe nem annyira élethűek, mint 3D-s és kevert levelű társaik. A legnépszerűbb fenyőknek két típusa van: a legolcsóbb és a legszebb. A legolcsóbb terméket (Christmas Top) érthetően azért veszik sokan, mert kevés pénzből megoldották a karácsonyfa-kérdést. Ezek a fák kevésbé kidolgozottak, de feldíszítve szépek tudnak lenni, és a karácsonyfa amúgy is csak szimbólum. A 2D-s fák között a legkedveltebb a Nordmann King, ami kellően dús és szép. Egy ilyen műfenyő olcsón beszerezhető.

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni fára

3D műfenyő

A műfenyőág térbeli tűleveleket tartalmaz, amik tökéletesen utánozzák az élő fenyő leveleit. Jól néznek ki, viszont dekorálásuk sokkal több ügyességet igényel, hogy a végső összkép tökéletes legyen. A 3D műfenyők legnépszerűbb képviselője az Evergreen.

Kiknek ajánljuk: akik szeretnek kreatívan dekorálni és tökéletes összképre törekednek.

3 d műfenyő

Dekor műfenyőfa

A műfenyőknek ez a különleges kategóriája az extravagáns igényeket elégítik ki. Elsősorban dekorációként vásárolják kirakatokba, előterekbe, de meglepően sokan viszik magánlakásba is. Arany, rózsaszín, fekete és fehér verziójuk létezik, amik igencsak más hangulatot adnak egy helyiségnek, a szokásos zöld fákhoz képest. Extra különleges a Silverwhite műfenyő, ami fehér és ezüst levelekből áll, amitől csillogóbb, mint a fehér fenyő, de visszafogottabb, mint egy teljesen ezüst fa lenne. Közkedvelt még a Snow Queen, ami kevert levelű, havas műfenyő.

Kiknek ajánljuk: akik különleges fát keresnek

design fenyok

Mini műfenyő

A 100 cm alatti fákat nevezzük minifenyőknek. Ezek között találunk egyszerűbbet, díszíthetőt vagy eleve díszekkel kaphatót, és olyat is, amin már rajta vannak a LED-ek. Helytakarékosságuk és olcsó áruk miatt kedvelik.

Kiknek ajánljuk: akik kisebb helyiségekbe is szeretnének jelképes fát állítani

Kevert levelű műfenyők

A műfenyőknek ez a legnagyobb családja, és itt találjuk a legszebb fákat is. Ennek oka, hogy azok a fák, amik a fenti műfenyő ág típusokból többfélét is tartalmaznak, összhatásukban valósághűbbek és dúsabbak, formára szabályosabbak.
Legszebb közülük a Carpathian, a Canadian Classic, és a Swiss Premium, amik tökéletesen keverik a 2D-s, a 3D-s és a tűleveles ágakat. Van emellett ezüstfenyő, havas fenyő és fagyallal vagy tobozzal díszített fenyőfa is.

Kiknek ajánljuk: akik a legjobb ár/érték arányú fákat keresik a piacon

Műfenyő világítással

A Magic Light és a Fairy Light fenyők fényfüzérrel együtt kaphatóak, amik fel vannak tekerve az ágra és felállítás után csak be kell dugni a konnektorba. A fényfüzér, ahogy a fa is, több részből áll, ezeket a törzsnél csatlakoztatni kell egymáshoz, viszont az ágakra feltekeréssel már nem kell bajlódnunk, ha kész a fa, a fény már egyenletesen rajta van. A Magic Light meleg fehér és színes is tud lenni, míg a Fairy Light fénye meleg fehér tündérfény összesen 2000 LED-del.

Kiknek ajánljuk: akik a fát és a fényeket egyben szeretnék letudni

Műfenyő felállítása

Két féle szerkezet létezik, az egyik a pántos ágú fa, a másik a beakasztós ágú fa. A pántos ágkonstrukció tulajdonképpen egy esernyőszerűen összecsukott fa, amit csak ki kell nyitni, majd egymásba illeszteni. Ennél fogva fizikailag kevesebb ág fér el a törzsön, így ezek a fák kevésbé sűrűek.

A beakasztós ágú fenyőknél minden ágat egyesével kell felakasztani a törzsre. A nagyobb ágakat alulra, a kisebbeket feljebb. Ezt színkódok jelöli a törzsön és az ágakon is, nem lehet elrontani. Célszerű minden ágat először kipakolni a dobozból és csoportosítani a földön. Így már a méretükből adódóan is látni fogod, hogy melyik kerül melyik fölé a törzsön.

Egy 180 cm-es beakasztós ágú fa összeállítása 1 embernek kb. 30-40 perc.

A szép műfenyő egyik titka, hogy minden ágon, minden kisebb ágacskát ki kell hajtogatni. Ha minden ágacska más irányba néz, szép dús lesz a fenyőnk összképe. Ez időigényes munka, de többen is csinálhatjátok egyszerre. Ha minden ágat és ágacskát szépen elrendezgettél, hogy rendesen takarják a törzset, akkor jöhetnek a fényfüzérek, majd a díszek, és így lesz a karácsonyfád tökéletes.

További olvasnivaló: A műfenyők előnyeit itt foglaltuk össze röviden.